Ett besök vid Big Buddha i Pattaya

Ett besök vid Big Buddha i Pattaya

Efter att ha gått längst med stranden vid Pattaya Beach beslutade vi oss för att det var dags för nästa utflykt. Vi hade läst på lite om Pattaya innan vi rest dit och sett att det fanns en stor Buddhastaty högst uppe på ett berg med en fantastisk vy ut över Pattaya, och det var den vi tänkt besöka.

Vi kryssade igenom parasollsdjungeln på stranden och upp på Beach Road och började leta efter en taxi eller en man med väst på skoter. Vi hade diskuterat kring varför de hade olika färger på västarna och skojat om att det säkert berodde på hur mycket erfarenhet de hade, men förhoppningsvis så var det vara olika taxiföretag.

Efter några minuter hörde vi ett tutande ljud bakom oss och vi vände oss om och fick se en taxibil så vi skyndade snabbt att signalera att vi var intresserade av att åka någonstans.

Efter ett par dagar i Pattaya hade vi lärt oss vikten av att ha både adress och karta för att visa taxichaufförerna vart vi ville åka. Vi hade noterat att många tackade ja till körningen utan att riktigt veta vart vi ville åka.

Efter att ha visat på kartan vart vi ville åka så fick vi ett bud på 200 Baht vilket var ganska dyrt men samtidigt visste vi att det skulle ta ett par timmar för oss att ta oss upp till Buddhan på egen hand så vi tog erbjudandet och hoppade in i bilen.

Efter att ha åkt förbi piren fortsatte färden högre och högre upp på berget och jag var väldigt nöjd med att vi tagit en taxi istället för att gå, vilket vi vanligtvis brukar göra.

Väl uppe på berget blev vi avsläppta på en parkering och möttes av en lång trappa upp till den berömda Buddhan. Vid trappans början satt en kvinna och sålde småfåglar i bur som man skulle släppa fri uppe vid Buddhan för att få lycka, vi tackade dock nej och började gå upp för trapporna istället. När vi kom upp till Buddhan såg vi att den var omringad av mindre Buddhastayer som alla representerade varsin veckodag och vi började gå runt Buddhan för att se de olika statyerna. Solen hade börjat gå ner vilket gjorde att vi fick några fantastiska bilder.

Fler Reseberättelser

© Destinationthailand.nu 2012-2021