Ett franskt café i Pattaya

Ett franskt café i Pattaya

Efter att vi gått runt i Pattayas norra del under förmiddagen började vi känna lite hungriga, och vi bestämde oss då för att ta en taxi till caféet La Baguette som låg en bit in mot centrala Pattaya. Vi hade läst om caféet på Tripadvisor, och då vi ganska nyligen hade besökt Paris så tyckte vi att det skulle vara kul att se hur ett franskt café i Thailand såg ut. Redan vid ingången kände man hur det doftade av nybakat bröd och croissanter, och vi hade redan sett ut ett bord i skuggan att sitta vid på den trevliga uteserveringen. Caféet hade vackra spröjsade glasfönster som vägg ut mot terrassen, och inne på caféet fanns mysiga små bord att sitta vid.

På menyn fanns bland annat crepes och smörgåsar och ett stort utbud av vackra bakelser som såg otroligt goda ut. Vi valde att börja med en smörgås med mozzarellaost och bacon, och beställde det av en i personalen som stod vid disken. Hon hänvisade oss vänligt först till att gå och sätta oss vid ett bord, och sedan kom hon tillbaka och dubbelkollade vår beställning. Det dröjde en liten stund innan vi fick vår mat, men hon ursäktade sig och sa att det var mycket folk på caféet, vilket det också var. Maten var fint upplagd på en stor tallrik, och vi fick vår smörgås med lite sallad och några slags chips till som verkade vara gjorda av någon slags rotsak. Maten var god, dock var portionen kanske inte så stor. Det gjorde dock inte så mycket då vi båda har svårt att äta alltför mycket när det är varmt ute, dessutom hade vi planerat att ta en efterrätt till så det var bara bra att man inte blev helt mätt. Vi beställde in menyn för att se vilka desserter som fanns, men de flesta av de bakelser som vi sett inne vid disken fanns inte med där. Då caféet även erbjöd beställning av tårtor och bakelser tänkte vi att de som fanns vid disken främst var tänkta till det, men det visade sig att man kunde välja att äta dem även på plats. Vi valde att beställa in en bakelse med choklad- och jordgubbsmousse och en slags cheesecake med chokladbotten, samt en av alla de olika kaffesorter som fanns att välja mellan. Vi blev inte besvikna då vi tog våra första tuggor på bakelserna, och vi sa till varandra att det var tur att vi hittade det här caféet. Priserna låg ganska högt för att vara i Thailand, men när man räknade ut vad det kostade i svenska kronor blev det ändå inte så mycket. Smörgåsarna kostade runt 280 baht och bakelserna runt 120 baht, och notan landade på 1135 baht vilket i dagens valutakurs blir lite över hundra svenska kronor per person.

La Baguette ligger på Second Road i närheten av rondellen med en delfin, som ligger mot den norra delen av Pattaya. Trots att caféet låg precis vid vägen kändes ändå inte trafiken särskilt störande, och på eftermiddagen var det skönt att sitta i skuggan på caféet och avnjuta de goda bakelserna.

Fler Reseberättelser

© Destinationthailand.nu 2012-2021