Sanctuary of Truth

Sanctuary of Truth

Den mäktiga och spektakulära träbyggnaden Sanctuary of Truth väcker intresse redan på håll, får man sedan veta att byggnaden är gjord helt i trä utan att en enda spik har använts kan man få en bild av det oerhörda hantverk som skapat denna byggnad, som är helt och hållet täckt av spännande träskulpturer – båda till insida och utsida.

Det är lätt att bli överväldigad av alla skulpturer när man går igenom den dunkla byggnaden, och alla är där med ett budskap om bland annat att människan behöver ideal för att hitta mening i livet, och att det fysiska försvinner med tiden medan sanning och godhet består för evigt. En guidad tur i byggnaden går att få, vilket är att rekommendera om man vill förstå mer av de budskap som finns att utläsa i de noggrant utmejslade och detaljrika träskulpturerna.

Trots sin storlek ligger Sanctuary of Truth utom synhåll för besökaren som precis har gått in på området, och det krävs en promenad över den stora ytan på sandiga gångvägar mellan glesa träd och skogspartier för att komma fram till byggnaden. Innan dess kan man hinna med att åka båt på en liten vacker sjö eller rida på en elefant om man vågar, allt utifrån vad man har valt att köpa för biljett vid ingången. Glöm dock inte att sätta på dig hjälmen innan du går in i själva byggnaden – än är inte alla buddhistiska och hinduiska skulpturer helt klara och arbetet pågår för fullt och beräknas bli klart först år 2025.

Betyg av våra besökare:
Betyg:
3.6/5 Röster: 5

Fler aktiviteter

© Destinationthailand.nu 2012-2021