Dagsturen till Maya Beach

Dagsturen till Maya Beach

Efter att ha spenderat ett par dagar på stranden vid Ao Nang kändes det som om det var dags för en utflykt.

Så vid frukosten på hotellet bestämde vi oss att göra som alla andra att ta oss till den berömda stranden, Maya Beach där dem spelade in filmen ”The Beach”.

Sagt och gjort gick vi ner till stranden och letade upp en liten kiosk där vi kunde köpa 5 biljetter.

Förutom att besöka Maya Beach så skulle vi även snorkla vid en ö som låg nära. Och äta lunch på Phi Phi Island. Vi blev tillsagda att gå ner till stranden där det stod en man och väntade på oss och såg till att vi kom upp på speedbåten ordentligt.

När alla var på plats bar det av. Vi var ungefär femton stycken i gruppen som åkte med i båten.

Efter ungefär en fyrtio minuter så var vi framme vid platsen där vi skulle snorkla. Vi hoppade i med våra cyklop på jakt efter Nemo. Tyvärr hittade vi inte honom. Dock hittade vi en hel del andra fiskar. För att göra det lättare för oss att få se lite fiskar, slängde besättningen i brödbitar som fiskarna åt av.

Efter en stunds simmande med fiskarna, blev vi tillsagda att komma upp i båten igen så vi kunde åka vidare till Maya Beach. Det tog nog inte mer än tio femton minuter att ta sig dit.

När vi väl kom fram låg det fullt med båtar vid stranden och det kryllande av turister som tog foton på den berömda lagunen. Det var en ganska häftig känsla när vi steg i land och vände oss om och såg de berömda klipporna. Det ser verkligen ut som det gör på alla bilder och i filmen.

Förövrigt var det en ganska trist vistelse vid Maya Beach, det är inte så mycket mer än utsikten som lockar. Vi badade lite för att få tiden att gå.

Tillslut ropade kapten på oss att vi skulle återvända till båten så vi kunde ta oss till Phi Phi Island.

Trettio minuter senare steg vi i land på Phi Phi Island som kan beskrivas lite som en paradisö. Tyvärr hade vi inte så mycket tid på oss att utforska ön utan vi blev slussade direkt till restaurangen för att äta lunch.

Där serverades det en buffé av olika thailändska rätter, fräscht och gott. Efter maten fick man kaffe och färsk frukt. En perfekt lunch i Thailand. Vi fick bara tjugo, trettio minuter att utforska ön innan det var dags att bege sig hemåt mot Ao Nang igen.

Vi var ganska möra efter en hel dag ute på äventyr, men det var helt klart värt det.

Fler Reseberättelser

© Destinationthailand.nu 2012-2020