Hitta hotell på Phi Phi Island

Hitta hotell på Phi Phi Island

Det var januari och högsäsong, det märkes tydligt genom att det var betydligt mer folk än året innan när vi varit där i mars. Trots att vi visste att det skulle vara mycket folk åkte vi till n utan att boka något boende i förväg.

Vi åkte dit med inställningen att något måste ju vara ledigt, trots att det är högsäsong. Men när vi klev av båten vid piren och började vandra bortåt mot den östra delen av ön, där vi hade bott förra gången vi var på ön, kom känslan krypande att det kanske faktiskt inte fanns några hotell lediga.

Vi började med att fråga på det stället vi bott på innan, det var en resort med ett gäng bungalows till hyggliga priser. En natt kostade 800 Baht vilket är väldigt billigt på Phi Phi Island. Dock var stället fullbokat och vi fortsatte vårt letande efter en sängplats.

Efter att ha frågat runt på dem lite billigare ställena så började vi fråga på dem lite dyrare resorterna. Priset var nu uppe på 3500-4000 Baht för en natt. Men vi tänkte att om det bara gällde en natt så fick det vara, så länge vi slapp sova på stranden.

Men även dem var helt fullbokade, vi fick svaret att nästan hela ön var fullbokad under januari månad och att det var betydligt bättre att förboka sitt boende när man skulle till ön.

En aning frustrerade över att vi inte hade förbokat något hotell begav vi oss tillbaka mot piren och in i den lilla staden som finns på Phi Phi Island.

Där inne var det betydligt mer livat och att sova granne med en bar kanske inte var optimalt men det var i alla fall en sängplats. Men även där var det fullbokat, men som tur var så fick vi ett tips på en resort som kanske kunde ha lediga rum.

Som tur var låg den resorten en bit bort från barerna, men fortfarande väldigt centralt så det tog bara någon minut att hitta dit.

När vi väl kom fram fick vi beskedet att dem hade lediga rum, dock var vi tvungna att vänta ett par timmar för att städarna höll fortfarande på att städa ur rummen. För 1500 Baht natten så fick vi äntligen ett efterlängtat rum.

Ett rum som visade sig lukta mögel och ha problem med avloppssystemet.

Fler Reseberättelser

© Destinationthailand.nu 2012-2020