På restaurang i Thailand

På restaurang i Thailand

Efter en lång dag ute på havet utanför Phi Phi Island var det dags att få sig något att äta.  Så vi beslutade oss för att testa en av de stora restaurangerna som ligger vid stranden på den östra sidan av piren.

Luften var alldeles ljummen när vi gick vår vanliga promenad från vår bungalow ner mot piren.

När vi kom fram till restaurangen möttes vi av kaos. Kockar som stod ute i restaurangen och grillade olika sorters fisk, servitörer som sprang runt och serverade och tog upp beställningar. Efter ett par minuter förstod vi att det inte skulle komma någon och visa oss till ett bord utan vi gick in och satte oss ner vid ett bord som verkade ledigt.

Jag försökte få ögonkontakt med någon av kyparna för att få dem att förstå att vi var nya gäster och att vi ville ha en meny. Men alla tittade ner i golvet när de passerade oss med sina brickor. Så vi slog oss ner och väntade. Efter en stund kom en servitör med två menyer för att sedan försvinna lika fort som han hade kommit.

Vi hade blivit rekommenderade att äta skaldjur innan vi åkt till Thailand så jag beställde in någon typ av fruit di mare. Spaghetti med skaldjur i en sorts tomatsås. Min kompis beställde in kyckling med sötsursås.

Efter bara ett par minuters väntan kom våra Sigha som vi beställt, men maten dröjde yttligare tio- femton minuter, vilket är helt ok för att vara en sån stor restaurang. Maten var inget speciellt så vi betalde när vi ätit färdigt och lämnade restaurangen utan att bli imponerade.

Det är viktigt att känna av atmosfären innan man bestämmer sig för vart man vill äta, av egen erfarenhet så är maten som bäst i de små gatukök och på dem olika matmarknaderna som man kan besöka. Anledningen är enkel, det finns så många små restauranger i varje stad som man kan besöka att det enda dem kan var unika med är deras mat. Det behöver inte dem stora restaurangerna ta hänsyn till och därför bli kvalitén på maten och servicen oftast sämre.

Så åker du till Thailand för att uppleva den fantastiska matkulturen så var inte rädd för att testa på rätterna som säljs på dem lokala marknaderna. En av dem bästa måltiderna jag har ätit i Thailand var i Patong vid ett gatukök med färgglada plaststolar, det var helt fullsatt trots att maten blev tillagad på en vagn med hjul.

Fler Reseberättelser

© Destinationthailand.nu 2012-2021