Phi Phi Island, Thailands Guldklimp?

Phi Phi Island, Thailands Guldklimp?

När man frågar folk som varit i Thailand om deras resa, verkar det som om dem flesta drömma sig tillbaka till paradisön, Phi Phi Island. Hur kommer det sig att denna ö har fått denna paradisstatus bland oss svenskar?

Phi Phi Island, lugnets ö?

Båtarna från Phuket och Ao Nang lägger till vid piren på södra sidan av ön. Till höger om piren ligger det lugnare området på ön. Med reggaebarer, för den som vill ligga på kuddar och dricka en kall Singha, titta på eldshowerna och bara njuta av atmosfären.

På östra sidan finns allt från bungalows till lyxiga hotellrum. Priserna är överlag ganska dyra på Phi Phi Island i förhållande till resten av Thailand. Vi hittade inget boende under 1500 Bath per natt. Något man ska komma ihåg är att i Thailand betalar man per rum och inte per person så det är fortfarande ganska billigt.

De dyrare hotellkomlexen tar mellan 3000-9000 Bath per rum. Priserna gäller mellan december och januari, då det är högsäsong i Thailand. Till vänster om piren har dem precis börjat bygga hotell.

Mellan piren och stranden på den norra delen av ön ligger en liten by,Ton Sai Village. Eftersom det inte finns några bilar på ön är gatorna ganska smala. Thailändarna använder cyklar och kärror för att transportera livsmedel, vilket kan göra att det ibland blir ganska trångt när man ska ta sig runt i staden, speciellt under högsäsongen. Ett tips är att åka till Phi Phi Island i mars, dels för att det är biligare och dels för att det inte är lika packat med folk.

På den norra delen av ön ligger som sagt en lång strand som heter Loh Dalum Beach. Under dagen ligger folk och solar och på natten dunkar basen från massiva högtalare med house och R&B musik. Perfekt för den som tycker om att dansa.

En populär utflykt är att åka speedbåt till Monkey Island där man går i land och matar apor med banan. Utflykten innehåller även ett stopp vid den berömda grottan Viking Cave som är uppkallad efter att målningarna i grottan föreställer vikingaskepp.

Oftast brukar man även åka till Koh Phi Phi Leh med den berömda stranden Maya Beach (stranden där man spelade in filmen the beach). Personligen tycker jag inte trippen var någon höjdare. Det är väldigt ”turistigt”. Aporna är i stort sett tama och ”the beach-stranden” är fylld till bredden av turister redo att ta det perfekta semesterkortet. Men å andra sidan känns det något som man ”ska göra” när man besöker Phi Phi Island.

Men reser man med en begränsad budget rekommenderar jag att man istället hyr en longtailbåt och tar sig till Bamboo Island, en vacker sandö.

Vad du än väljer att göra så är Phi Phi Island absolut värt ett besök på din semester.

Fler Reseberättelser

© Destinationthailand.nu 2012-2020