Snorkling vid Koh Phi Phi Leh

Snorkling vid Koh Phi Phi Leh

Efter några dagar på stranden i Ao Nang så bestämde vi oss för att göra en utflykt för att upptäcka mer av Thailand. Vi hade läst på lite om vad man kunde göra kring Ao Nang och något som verkade populärt var att göra ett besök på Phi Phi Island.

När vi kom fram till kiosken där de sålde biljetterna till färjan förelog de att vi kunde prova en rundtur istället, med lunch på Phi phi Island. Då skulle man förutom att besöka Phi Phi Island även få besöka systerön Koh Phi Phi Leh och träffa på apor, snorkla och se den berömda stranden där filmen the Beach spelades in.

Det lät som en spännande utflykt så vi köpte biljetterna och begav oss ner till stranden där en speed boat låg och väntade på oss.

Efter ungefär fyrtio minuter till en timme så närmade vi oss vårt första stopp vid Koh Phi Phi Leh som var Viking Cave som fått sitt namn efter sina målningar på väggarna så liknar just vikingaskepp.

Ett Vikning Cave la vi ankar i en grund lagun med kristallklart vatten. Det var helt vindstilla vilket gjorde att man lätt såg ända ner till botten. Eftersom det här var höjdpunkten på trippen enligt oss så skyndade vi snabbt fram till backen med simfenor och cyklop och satte snabbt på oss utrustningen för att sedan hoppa i vattnet. När bubblorna skingrat sig öppnades en helt ny värld, vattnet var lika klart som ett akvarium och var fullt av liv och rörelse. Massor av fiskar blandat med häftiga koraller.

Vi fick stränga direktiv på att inte ställa oss på bottnen, dels för att de rörde upp sand så att man fick sämre sikt men också för att det kunde finnas sjöborrar som var giftiga.

Efter ett tags snorklande valde vi att gå upp och ta en paus. Medan vi hade varit upptagna i vattnet hade det dukats upp med färs frukt och vatten, som vi snabbt tog för oss av. En av våra medpassagerare hade med sig matsäck och stod och åt en smörgås. Plötslig bestämde han sig för att kasta en bit bröd på en annan i resesällskapet som låg och snorklade, av vad vi förstod så kände dem inte varandra. Det resulterade i att hundratals fiskar kom från igenstans och började slåss om brödbiten. Han som snorklade fattade verkligen ingenting. Han uppe på båten fortsatte att kasta ner bröd, nu precis ovanför ryggen på honom i vattnet och han var fullkomligt omringad av små gröngula fiskar som kämpade om de där brödbitarna. Till slut tittade han upp från vattnet och fick syn på mannen på båten och de brast ut i skratt.

Efter den udda upplevelsen var det dags att packa ner all utrustning och be sig vidare till Maya Beach.

Fler Reseberättelser

© Destinationthailand.nu 2012-2020