Annorlunda Shopping I Phuket Town

Annorlunda Shopping I Phuket Town

Om man vill komma bort från de vanliga turiststråken och sälla sig ibland det thailändska folket är det väldigt spännande och en udda upplevelse att shoppa på Supercheap i Phuket Town.

Supercheap är en genuin thaiköpmarknad för såväl konsumenter som restauranger. Du hittar allt i en salig röra ifrån damunderkläder, levande fiskar i tankar möbler, komloyer (thailändsk rispapperslykta) fyrverkerier och tvättmaskiner, huller om buller. Allt detta samlat under ett hett plåttak utan AC och du känner dig verkligen som en "farang" bland thailändarna. Farang eller som thailändarna uttalar det, "falang" är vad thailändarna kallar oss västerlänningar.

I denna ca 10.000 kvm fuktiga heta köpmarknad finner du det mesta som du kan köpa till sanslöst låga priser.

Butiken har en enorm frukt- och grönsaksavdelning där du hittar allt som Thailand har att erbjuda. Intill denna avdelning finns en uppsjö av färska kryddor av alla de slag.

Står fisk på din inköpslista är det lätt att sniffa sig till var den ligger. Här simmar alla sorters fiskar i sina olika bassänger och skaldjur ligger på is. Därefter är bara till att välja ut sin favorit.

Vill du köpa alkohol skall du ta dig längst ned i ena hörnet av denna enorma butik, där det förövrigt är det enda stället som finns en AC-anläggning. Bra om man vill svalka av sig en liten stund.

Där i denna lilla avdelning med egen kassa, kan du shoppa loss bland diverse alkoholhaltiga drycker till mycket fördelaktiga priser. När du sedan efter denna "upplevelse" går till kassan för att betala (endast kontant betalning) skall du vara noga med att spara ditt kvitto då innan du träder ur lokalen måste passera en av ett flertal vakter där ditt kvitto stäms av mot dina inköpta varor.

Detta är en vanlig rutin i thailändska butiker. När du kommer ut från butiken finner du en salig blandning av diverse thaikök där du kan köpa deras favoriträtter. Hur hittar ni nu dit då? Jo, Supercheap ligger på den norra infarten på vägen ifrån flygplatsen. Efter avtagsvägen mot Patong och övriga stränder ligger butiken ca 2 km på höger sida in mot Phuket town. Som ett landmärke, håll utkik efter Volvo handlarens skylt.

Fler Reseberättelser

© Destinationthailand.nu 2012-2021