Dykning vid Similan Islands

Dykning vid Similan Islands

Jag skulle vilja rekommendera alla som åker till Phuket och som är sugna på att dyka att åka på en av dagsturerna till Similan öarna. Jag har dykt på flera platser runt om i världen och det här var en av de absolut bästa. Vi bokade vår dagstur från en av alla de små aktivetsförsäljarna på vägen som går från Karon Beach ner till Kata Beach. Vi betalade runt 5500 baht för detta och då ingick två dyk, det var värt varenda krona.

De kom och hämtade oss runt 6-tiden på morgonen och som tur var hade vi gått och lagt oss tidigt kvällen innan för det var knappt så att jag kom upp ur sängen. Båtresan ut till Similan öarna tog sedan runt 1 ½ timme innan vi var framme. Första dyket gjordes nästan direkt och vi såg alla möjliga fiskar, en leopardhaj och massvis av mantor. Vi var bara 4 stycken i vår grupp vilket var bra då vår handledare kunde ta bra hand om oss och se till att vi inte missade alla färgglada och mest konstiga fiskar.

Efter första dyket åt vi sedan en mycket välsmakande lunch, som vi hade tagit med oss från fastlandet, och pratade om morgonens upplevelser. Trots att jag hade klivit upp så tidigt kände jag adrenalinet i kroppen efter allt som vi hade sett och kunde knappt vänta inför att göra nästa dyk. Vi åkte vidare en bit med båten runt öarna och förberedde oss för eftermiddagens dykning. Tyvärr blev den inte lika uppseendeväckande som den första, jag vet inte om det var för att jag förväntade mig ännu mer, men man kan ju aldrig få nog av att titta på vackra fiskar och koraller. När vi hade dykt klart var det dags att åka hem igen efter en helt underbar dag.

Tyvärr minns jag inte namnet på organisatörerna för vår dykning men jag vet att det finns många olika som tar grupper ut till Similan öarna. Jag kan definitivt rekommendera denna utflykt och jag vet att det går att anordna att vara borta längre tid än oss som bara åkte över dagen. Det hade varit trevligt med någon extra dag där borta eftersom det också är så otroligt vackert. Men för oss var det perfekt med en dagstur eftersom vi inte hade så mycket tid på oss och jag är otroligt glad över att vi gjorde det. Mycket rekommenderat om du befinner dig på Phuket.

Fler Reseberättelser

© Destinationthailand.nu 2012-2021