En längtan till mitt paradis

En längtan till mitt paradis

Hösten kommer och med den mörkret. Många timmar på jobbet, mörkt när jag börjar och mörkt när jobbet är slut. Till detta så har jag både inbrottslarm o brandlarm kopplat till min mobil som kontaktman, påslagen dygnet runt året runt(egenföretagare) liggande vid sängen på nätterna. Securitas eller SOS ringer och vill ha mig med oavsett tid på dygnet vid larm.Inte min tid på året i Sverige.

Då börjar det suga i Thailandstarmen, billiga o bra flygresor kollas därefter bra boende. Ska vara nära till allt. Lugn o ro, hålligång, beachen,restauranger och barer. Detta paradis har jag och många kompisar från olika delar av både Sverige o världen hittat i Patong. Själv bor jag helst på Karlssons Hotell o Restaurang men det finns flera andra hotell att bo på. Där finns all det jag räknade upp. Fint flyg ner till Phukets flygplats. Där står min taxicaffis och väntar på mig tar mig till Patong. Där jag installerar mig och sedan får beachen sig ett besök. Telefonen stängdes av redan på Kastrup innan flyget gick. Andra får ta mina uppdrag hemma. Två veckor väntar med avkoppling bad utflykter träffa alla kompisar äta god mat fest på Bangla spela och kolla på V-75 och Engelsk fotboll. Bara samla på mig ny energi som ska räcka ända till sommaren. Då ny påfyllnad kommer.

Jag kommer som gäst till ett mycket gästvänligt land och då kan jag ju inte annat än att visa mig från min bästa sida. Allt för snabbt så kommer avresedagen och då får jag uppbåda all min kraft för att ta mig till flyget vill inte hem redan. Obevekligt sitter jag där på planet hem och planerna för nästa års resa börjar mala i huvudet. Det är bara en bra sommar som får bort tankarna en stund. Jag kommer igen det lovar jag. Och om några år kommer pensionen för mig och då kommer jag att vara i Patong längre tider och oftare. Som sagt mitt Paradis på Jorden och där vill jag vara.

Fler Reseberättelser

© Destinationthailand.nu 2012-2021