En trevlig utflykt till James Bond Island

En trevlig utflykt till James Bond Island

Vi hade precis fått in frukosten när en vit minibuss bromsade in framför entrén till vårt hotell. Klockan var 07:20 och vi skulle bil hämtade klockan 07:45 enligt kvinnan vi köpte biljetterna av. När chauffören kom fram till vårt bord frågade vi om det fanns möjlighet att han kunde hämta någon annan före oss så vi hann göra oss i ordning och hämta våra saker. Chauffören skakade bara på huvudet så vi fick lämna maten och skynda oss att samla ihop våra saker inför dagsturen.

När vi klev in i minibussen hälsade vi snabbt på våra medresenärer och satte oss tillrätta. Fortfarande upprörda för att bilen kom så tidigt frågade vi de andra i bilen vilken tid de skulle plockas upp. Alla svarade samma tid som oss, 07:45. Vi kom överens om att det inte var mycket man kunde göra och det kändes lite bättre när det inte var vårt fel att de fått vänta en stund på oss när vi samlade ihop våra saker.

Väl framme vid piren blev vi ombedda att vänta en stund medan fler resenärer skulle anlända. Vid piren fanns en liten butik och vi passade på att köpa några vattenflaskor att ha med under dagen. När vi klev ut ur den lilla butiken hörde vi en visselpipa och vi förstod att vi skulle gå mot båtarna.

När vi klivit ombord och satt oss ner på bänkarna på båten kom vår guide för dagen och presenterade sig. Han berättade om dagens schema och att vi skulle få lunch ombord på båten. Under dagen skulle förutom huvudattraktionen James Bond Island även besöka Bat Cave, Hong Island och Lawa Island.

Efter genomgången valde vi att sätta oss uppe på taket för att sola lite innan vårt första stopp. De flesta av våra medresenärer valde att sitta nere i båten men vi fick sällskap av ett schweiziskt par som vi snabbt blev vänner med. Det blev mycket om Thailand såklart, men jag berättade även att jag bott och jobbat i Frankrike. Och trots att vi pratade på engelska var det bra att få lyssna på franska när de pratade med varandra.

En stund senare var det dag för dagens första stopp, Bat Cave. Innan vi gick ner till kanoterna berättade vår guide om upplägget för besöket vid grottan. Han poängterade även att inte mata aporna som lever där och att hålla i våra kameror och tillbehör så att aporna inte tog något. När vi väl satt oss tillrätta i gummikanoterna började vår guide paddla mot grottan. Som tur var slapp vi paddla själva, varje kanot hade sin egen guide som såg till att vi tog oss runt ordentligt.

När vi väl tagit oss igenom grottan möttes vi av en lagun omgiven av branta klippor. Tyvärr gjorde torrperioden att vattnet sjunkit undan och bitvis stötte vi i botten med kanoten. Men vår guide kämpade på och vi tog oss vidare. En bit längre fram såg vi ett gäng med apor som iakttog oss medan vi paddlade mot dem. Plötsligt gjorde några av aporna ett utfall mot vår kanot och en av dem hoppade upp på enda sidan av kanoten och fräste mot oss. Vi blev förstås rädda men vår guide sa åt oss att sitta stilla och när apan insåg att vi inte hade någon mat med oss hoppade han tillbaka upp på klippan han kommit ifrån. Vår guide bara skrattade och sa ”crazy monkey”, själva var vi inte lika roade av upplevelsen.

Väl tillbaka på taket på båten berättade vi om vår upplevelse för våra schweiziska vänner och som tur var hade vi lyckats filma det hela så vi kunde visa dem. När det hade gått en stund och vi fick smälta det kändes det inte lika farligt och det blev ganska snart en rolig grej av det hela.

Omgivna av de vackra öarna i Phang Nga Bay och ett fantastiskt väder var stämningen väldigt bra under resan fram till nästa stopp, Hong Island.

Denna gång var det betydligt lättare att paddla runt de vackra klipporna. Som tur var slapp vi stöta på några apor. Istället fick vi gå i land på en liten strand och sola och bada en stund innan vi begav oss till båten igen.

Väl tillbaka på båten hade personalen dukat upp för lunch och vi blev serverade rödcurrygryta, friterade kycklingvingar och Pad thai. Alla enades vi om att rödcurrygrytan var den godaste vi ätit. Mätta och belåtna fortsatte vi vår resa mot James Bond Island.

Redan på håll såg man att ön var en av de mest besökta runt Phuket. Det låg ett flertal båtar vid bryggan och när vi kom närmare hördes ljud från motorerna och man såg människor ta sig upp och ner i båtarna. När vi kom närmare saktade vi ner på takten och stannade en bit utanför ön. Tydligen var det för grunt att ta sig in hela vägen med den stora båten så vi fick åka med en långtailbåt den sista biten in till bryggan. När vi kom närmare bryggan såg det ut att bli svårt att få plats men vår chaufför drog på full gas och girade fullt åt vänster så att båten gled in mellan två andra långtailbåtar. Vi misstänkte att han hade gjort det ett par gånger innan.

Så fort båten var fastknuten i bryggan skulle vi av så fort som möjligt. Vår guide sa att vi skulle ses vid bryggan efter 50 minuter och poängterade att det var viktigt att vara i tid. Första intrycket av James Bond Island var att de försökt maxat så mycket kommersiella saker som möjligt på den lilla ön. Direkt efter bryggan möttes vi av en lång rad med souvenirstånd som man var tvungen att passera till platsen där man kan se den ensamma klippan i havet som är så karaktäristik för ön. Efter att ha tagit massor av kort på klippan gick vi runt en stund. Vi hittade en stig som ledde ner till en liten strand där de låg några långtailbåtar förtöjda. Annars var det ganska lite att upptäcka och 50 minuter kändes ganska lagom att spendera på ön. Väl tillbaka på bryggan köpte vi varsin läsk i en liten kiosk för att sedan sätta oss i långtailbåten för åka tillbaka till vår båt som låg på svaj en bit utanför ön.

Det sista stoppet för dagen var vid ön Lawa Island. Vi valde vi faktiskt att stanna kvar på båten och sola medan våra medresenärer paddlade i land med kanoterna för att sola och bada på ön. Sen var det dags att bege sig hemåt mot Phuket igen.

Fler Reseberättelser

© Destinationthailand.nu 2012-2021