Hyr din egen longtailbåt på Phuket

Hyr din egen longtailbåt på Phuket

Som turist på Phuket ser man dagligen longtailbåtar fara fram och åter på vattnen utanför badstränderna. Dessa speciella thailändska farkoster har en stor bilmotor på en lång axel som driver båten. De kör mest turister till olika utflyktsmål och öar utanför Phuket.

Vill man bryta det typiska turistandet på stranden varje dag är det att rekommendera att man hyr sig en egen longtailbåt och tar sig ut till nya mål. Priset varierar mellan c:a 1500 THB och upp till 3000 THB beroende på var man hyr sin båt. Det är naturligtvis lite dyrare på turiststränderna men som alltid i Thailand finns det förhandlingsutrymme och prutmån på allting.

Är man på Karon eller Kata Beach kan man göra en tur upp till Freedom Beach som ligger strax söder om Patong. Denna lilla strand kan bara nås via båt och ligger vackert inbäddat av branta stup med tät djungel. Turen hit tar c:a 20-30 minuter. I vattnet finns massor av vackra fiskar som trängs kring benen om man matar dem med lite bröd eller bananer. Stranden är bra och här vilar lugnet och man kan vara lite avskild från trängseln på de stora stränderna. Det finns också en bra servering med god thai mat och dricka. Du bestämmer själv hur länge turen varar. Skepparen lägger båten för ankare och vilar i palmernas skugga tills det är dags för hemfärd.

Har man möjlighet att ta sig ner till Phukets sydligaste strand vid Rawai Beach är det lite billigare att hyra sig en egen båt. Härifrån kan man ta en tur ut till Coral Island eller om vädret tillåter ända ut till Phi Phi Islands. Coral Island ligger c:a 30 minuters båtfärd från Rawai och på dess sydsida finns en liten strand som är en liten pärla. Hit kommer sällan fler än 10 – 20 personer dagligen. Vid stranden finns en liten servering och personal som kommer ut med båt och kör in er sista biten. Longtailbåten kan inte gå in hela vägen och får ligga kvar ute på redden. Själva stranden är inte mer än c:a 20 meter bred men utanför finns fantastiskt rent vatten perfekt för den som vill snorkla.

Lite längre norrut från Kamala och Surin Beach kan man ta en tur till Banana Beach som är en fantastisk strand på ett par hundra meter. Här spelade man in vissa scener i den populära TV serien – 30 grader i Februari. Även här finns det en lite servering med god mat av färska råvaror. Banana Beach har fint vatten och inte så långgrund strand. Här är det är perfekt att bada utan att behöva trängas.

Runt Phuket finns hundratal öar och detta är bara några förslag till bra utfykter.

Fler Reseberättelser

© Destinationthailand.nu 2012-2021