Kanotutflykt i den thailändska djungeln

Kanotutflykt i den thailändska djungeln

Äntligen var det tid att gå ombord på planet som ska ta oss till Thailand. Det känns i hela kroppen att vi är på väg till vårt livs upplevelse.

Efter 11 timmar på planet var vi äntligen framme. Igenom flygplatsen och ut i värmen. Härligt, men snacka om varmt.

Vi tar en taxi som ska ta oss till vårt hotell. Vi kör igenom ett landskap som vi aldrig tidigare har sett. Byggnationen är något helt annat än vad vi är vana vid, vackra tempel ser vi vid sidan av vägen. Munkar i sina orange klädesplagg går vid vägkanten. Thailändare som kör om oss på sina motorcyklar.

Framme på hotellet checkar vi in och vi blir visade till det som ska bli vårt hem i fjorton dagar. Det står en vacker bukett med orkidéer på bordet. Dessutom ser vi en altan med trappa direkt ner i poolen. Detta är så nära paradiset man kan komma tycker vi i denna stund. En simtur i poolen ska bli skönt efter resan.

Vi har blivit rekommenderade att ta en tur ut i djungeln och paddla kanot. Vi tycker att det låter som en god idé och vi ser fram emot att göra något kroppsligt efter den långa flygresan. Kroppen behöver sitt också.

Vi blir inpackade i en minibuss och vi ger oss av. Turen går genom ett landskap som ändrar sig efter hand som vi kommer längre och längre bort från hotellet. Bussen stannar någonstans där det är grönt och lite kuperat. Vi går längs en stig in i djungeln, ner till en brygga och vi ser floden vi ska paddla på, men vi ser inga kanoter. Där kommer dem, ute på floden kommer fyra kanoter med var sin ”kapten” som paddlar fram till bryggan. Vi blir tilldelade var sin kanot och ”kapten”. Vi ska inte paddla själva! Vi blir förda runt på turen och vår guide pekar upp i träden där det ligger ormar av olika slag och ”Titta där!” En varan går vid sidan av floden. En kolibri kommer och stannar i luften precis framför oss. Kolibri har jag bara sett på Kalles Jul på julafton, och nu ser jag en på riktigt.

Vi fortsätter vår färd längs floden och plötsligt hör vi ”små grodorna små grodorna”. Men hallå, vi är i Thailand vi ska inte höra en svensk sång som vi brukar sjunga på midsommarafton hemma i Sverige. Det visar sig att det är vår trevliga guide i kanoten som sjunger för full hals. Vi stämmer in i sången och det är en härlig upplevelse att sitta i en kanot mitt i djungeln i Thailand och sjunga små grodorna.

Detta var en kanotfärd som vi aldrig kommer att glömma och varje gång vi firar midsommar och hör ”Små grodorna” då tänker vi på Thailand och vår kanotfärd i djungeln.

Fler Reseberättelser

© Destinationthailand.nu 2012-2021