Kulinarisk upplevelse i Phuket

Kulinarisk upplevelse i Phuket

I Thailand finns fantastiskt mycket god mat att få på ett oändligt antal restauranger. På turistorterna finns ett stort utbud av matställen med alla möjliga specialiter. Vill man krydda sin semester med något extra så är ett besök på exklusiva Twin Palms Hotel på Surin Beach och dess Sunday Brunch något utöver ett vanligt restaurangbesök. Denna serveras på söndagar mellan kl. 13 och fram till 16.

Det är mycket populärt och nästan alltid fullbokad. Vill man prova på är det nödvändigt att boka i god tid, detta gäller åtminstone under högsäsongen. För c:a 1500 THB kan man avnjuta en buffé utöver det vanliga. För thailändska förhållanden kan priset verka högt, men man får garanterat valuta för pengarna.

I matsalens entré hälsas man välkommen av hovmästaren och redan här får man en försmak av vad som vankas. Här får man själv blanda sig sin välkomstdrink i form av en Bloody Mary och sedan är det bara att sätta sig till bords. I priset ingår också en halv flaska förstklassigt vin och vatten, men det brukar inte räcka långt till det stora utbudet av mat.

Är man en vän av skaldjur har man kommit till rätt ställe. Långa rader av räkor, kräftstjärtar, hummer och ostron väntar på att avnjutas. Men innan dess börjar de flesta med lite sushi av de bästa råvaror. Fantastisk god norsk lax och en wasabi som sätter sprätt på smaklökarna. Till detta fyller du själv på med äkta japansk Sake att avnjutas ihop med sushin.

Kockarna fyller på hela tiden då åtgången är stor och två man står och öppnar influgna franska ostron i flera timmar. Man kan gissa att många äter sig mätt på bara denna första del av buffén.

En specialitet är naturligtvis den Schweiziska racletteosten som serveras smält med lufttorkad skinka och melon. Ett stort utbud av fräscha sallader finns för alla smaker. Till dessa kan man gå vidare med lite färsk pasta som kockarna lagar till medan du väntar. Dessutom finns det ett stort urval av kyckling och goda stekar som skärs upp efter hand. Denna del av buffén kan man toppa med den varma gåslevern som lagas till på plats.

Som en första avslutning finns ett lagom stort bord med de bästa av ostar med alla de tillbehör man kan tänka och till detta ingår ett utsökt portvin. Har man lite plats kvar efter allt detta kan till finalen doppa färska frukter i en härlig chokladfontän och kyla ner sig med lite glass.

Är man inte nöjd kan man börja om från början med en Bloody Mary till och ta ett varv till.

Fler Reseberättelser

© Destinationthailand.nu 2012-2021