Nai Yang Beach – en oas bortom myllret

Nai Yang Beach – en oas bortom myllret

Vägen till vårt hotell i Nai Yang Beach, Imperial Adamas Beach Resort, var lång och slingrade sig mellan småhus, kreatur och gummiträdsodlingar. Trots att Nai Yang ligger nära Phukets flygplats så kändes det som den mest genuint thailändska och lugna orten under vår vistelse i Phuket.

Hotellet var otroligt fint och personalen gjorde verkligen sitt yttersta för att vi skulle trivas. Bartendern i beachbaren var vänlig och gjorde goda milkshakes som vi sippade ur i våra solstolar uppe på soldäcket dit de typiska vita frangipani-blommorna letade sig upp i trädkronorna. Utan att vi frågat kom bartendern plötsligt upp med några sällskapsspel som vi fick låna av honom. Beachbaren hade också ett kök som lagade otroligt god mat, både från det thailändska och europeiska köket.

Den här tillbakalutade stämningen beskriver Nai Yang allra bäst. Själva byn bestod av en liten huvudgata med mysiga restauranger, små mataffärer, skräddare och naturligtvis thaimassage och nagelvård. Den som ville ha party och folkliv hade kommit fel.

Vi gick runt och tittade i affärerna och köpte strandprylar som vi tog med till den breda och fina stranden. När vi badat och solat klart gick vi ofta till någon av massöserna och fick massage eller nagelvård för bara några hundra Bath.

Tidvattnet gör att promenaden från hotellet till byn bara var möjlig när det var lågvatten. Även om restaurangen på vårt hotell var enastående stannade vi ofta kvar ändå och åt på någon av alla restauranger på strandsidan av huvudgatan. Här fick vi vällagade rätter med nyfångade skaldjur för struntsummor. Vi fick tips av ett äldre svenskt par redan första dagen vilket gjorde att vi prickade in de bästa restaurangerna direkt.

Vissa restauranger är mer välskötta än andra, vilket innebär godare mat och mindre risk för magsjuka. Hursomhelst var det magiskt att sitta på stranden under stjärnhimmelen och äta god mat i skenet av stearinljus. Taxin hem kostade inte många kronor heller så det gjorde ingenting att det var högvatten och mörkt när vi väl begav oss hemåt.

Så här såg dagarna ut på Nai Yang Beach. Man strosade runt i flip-flops och åt god mat, shoppade i de få små butikerna som finns, fick massage och låg på stranden eller vid poolen. Kanske hyrde man en long-tailboat med besättning och åkte ut och snorklade i Phukets största korallrev som ligger utanför Nai Yang Beach. Att ta en taxi till Kata Beach, Patong eller någon annanstans kostade runt 1000 Bath, så du kan ta dig till andra ställen billigt även om du har Nai Yang som bas. Nai Yang var ett härligt ställe, en lugn oas i ordets rätta bemärkelse, men ingenting för den verkligt rastlöse.

Fler Reseberättelser

© Destinationthailand.nu 2012-2020