Splash Jungle Water Park

Splash Jungle Water Park

I närheten av Phukets flygplats och Mai Khao Beach ligger Splash Jungle Waterpark, vilket är ett vattenland med 12 olika vattenattraktioner. Här finns bland annat vattenrutschbanor i olika höjder och en stor pool för mindre barn att leka i. Inne på området finns också två restauranger och en poolbar.

Splash Jungle Waterpark ligger vid stranden Mai Khao Beach, i närheten av Phukets flygplats. Här finns flera vattenattraktioner för barn och vuxna, såsom vattenrutschbanor i olika nivåer samt flera pooler. Vattenparken är indelad i zoner vilka är inspirerade av olika platser i världen, såsom varmvattenpoolen på 35 grader som är uppbyggd för att likna miljön på Nordpolen.

Två av de mest populära aktiviteterna är Boomerango och Super Bowl, som båda finns vid anläggningen Slide Tower. I Boomerango åker man ner i en tunnel för att sedan åka i hög fart uppför en vertikal vägg, och sedan fortsätter man ner i en bassäng. I Super Bowl åker man ner i en stor skålformad del, där man med hjälp av centrifugalkraften åker flera varv längst med kanterna innan man slutligen åker ner i bassängen under.

På området finns också olika vattenrutschbanor samt en pool med vågor och vattenbomber. För den som vill ta det lite mer lugnt rekommenderas en tur i Lazy River, vilket är en 335 meter lång bassäng som går runt hela vattenparken där man långsamt tar sig framåt i en badring. För mindre barn finns en särskild barnpool med vattenrutschkanor och små vattenfall.

Vid varje vattenaktivitet och pool finns flera badvakter, och det finns flytvästar för både barn och vuxna för gratis utlåning. För vissa vattenaktiviteter krävs det att man är över en viss höjd. I inträdet ingår ett skåp där man kan låsa in sina värdesaker. På området finns två restauranger med både västerländska och thailändska rätter på menyn, Jungle Deli och Coconut Café, och det finns också en poolbar.

Splash Jungle Waterpark tillhör hotellet Centara Grand West Sands Resort & Villas, och som gäst på hotellet har man gratis inträde till vattenparken.

Läs mer och boka
Betyg av våra besökare:
Betyg:
3/5 Röster: 1

Fler aktiviteter

© Destinationthailand.nu 2012-2021