Varning För Patong Beach!

Varning För Patong Beach!

Dem flesta som åker till Thailand väljer att åka till Phuket. De tre vanligaste stränderna är Kata Beach, Karon Beach Och Patong Beach. Här är mina erfarenheter till dem som funderar på att åka till Patong Beach.

Första intrycket av Patong var som vilken annan turistort som helst. Gatorna kantas av affärer och restauranger, allt är fokuserat kring turismen. Stranden är fylld med solstolar och parasoll, folk som spelar volleyboll och fotboll.

Patong Beach förvandlas under kvällarna

Barerna fylls med thaitjejer och neonet lyser upp gatorna. Ljudet från basen från nattklubbarna dunkar i bröstet.

Vi skulle ta en öl på en bar med ett liveband som spelade Bob Marley covers. Plötsligt kom det in en man i 40-års åldern med en thaifamilj. En kvinna runt 30-35 år, en dotter runt 14-16 år, och ett spädbarn. Man skulle ju kunna tro att de var en helt vanlig familj, tyvärr var det inte så i det här fallet mannen började nämligen ”kladda” på tjejen i 14-års åldern. Jag blev så arg att vi valde att gå därifrån.

Vid ett annat tillfälle på en restaurang så satt det en äldre man runt 65-70 år och en thaitjej i 20-åldern vid bordet bredvid oss. Det som kändes sorgligt i det fallet var att dem knappt kunde prata med varandra eftersom båda var dåliga på engelska. Så dem satt mest tysta och tittade på oss andra turister.

Det här är bara ett par av många händelser som vi råkade ut för när vi bodde vid Patong beach, det värsta stråket ligger kring Bangla Road.

Patong är helt klart det sämsta stället jag har spenderat min semester på. Så jag vill bara varna dig som funderar på att åka dit, prostitutionen är ett vanligt inslag i vardagen och inget som man försöker dölja som i andra delar i Thailand. Det finns ju som sagt nästan överallt i Thailand med då kan man välja om man vill gå till dem områdena eller inte.

Fler Reseberättelser

© Destinationthailand.nu 2012-2021