Reseguide till Rayong

Läs om Rayongs aktiviteter, sevärdheter, utflykter och hotell

Rayong - Hotell Och Reseguide

Menyer på thai, oexploaterade stränder och glest mellan hotellen. I Rayong hittar man fortfarande det genuina Thailand och hit kommer thailändarna själva på semester. Samtidigt har Rayong den bästa shoppningen i området vilket gör att det kommer besökare från både Ban Phe, Koh Samet och Mae Phim för att handla i det stora Shoppingcentret Laemtong.

Med endast en timmes resa från Jomtien från ena hållet och trettio minuter till Ban Phe åt andra hållet har Rayong blivit huvudstaden i regionen med samma namn. Staden har ett lugnare tempo och frånvaron av turister är tydlig. De turister som kommer hit gör det för att få uppleva det genuina Thailand. Här är skyltar och menyer på thailändska och det är få thailändare som pratar engelska.

Rayongs stränder

Stränderna vid Rayong ligger en bit centrum vid kusten möts man av små halvmåneformade stränder som ligger på rad. Varje strand skyddas av stora stenar som ligger utplacerade vid öppningen mot havet och delar samtidigt av stränderna, här finns varken vattenskotrar eller solstolar utan de små stränderna i Rayong är helt oexploaterade. Längst med stränderna löper en strandpromenad med enstaka caféer och lokala restauranger med utsikt ner mot stranden, här är atmosfären lugn och avslappnad.

Trots stränder av bra kvalité väljer de flesta som besöker Rayong att fortsätta ut till Koh Samet, en paradisö med turkost vatten och vit mjuk sand på stränderna som ligger utanför Ban Phe.

Aktiviteter och sevärdheter

Vid första anblicken kan Rayong kännas som en ganska medioker stad, men har man lite tålamod och skrapar på ytan så hittar man en del spännande saker att göra i staden. Förutom det berömda varuhuset Laemtong finns även ett par andra shoppingcenter i staden som tillsammans erbjuder den bästa shoppingen i regionen. För den som vill fördjupa sig i den thailändska kulturen finns både tempel och lokala matmarknader där man kan prova på lokala delikatesser att besöka.

Kan man tänka sig att lämna staden för en dag ligger både Ban Phe och Mae Phim i närheten som erbjuder stränder i världsklass. Faktum är att stranden vid Mae Phim ofta kallas för den vackraste fastlandsstranden i Thailand. För den som vill upptäcka Thailands marina djurliv utan att bli blöt finns en enkel lösning genom att istället besöka Rayong Aquarium som ligger i Ban Phe.

Boende i Rayong

Trots frånvaron av västerländska turister har Rayong ett brett utbud av hotell och eftersom det är thailändarna själva som reser till Rayong är priserna lägre än på andra orter i Thailand. Det gör att man kan hitta lyxiga hotell under femhundralappen.

Om man är trött på den svenska vintern och letar efter en plats i Thailand att övervintra på är Rayong och dess omgivning ett utmärkt alternativ. Faktum är att många svenskar redan bor i både Ban Phe och Mae Phim och här kan man både hyra och köpa boenden till väldigt bra priser. I Ban Phe finns även en svensk skola som möjliggör att svenska barn kan fortsätta med sina studier på distans, det i kombination med de barnvänliga stränderna i området har gjort att många barnfamiljer valt att övervintra i Ban Phe.

Populära platser i Rayong

Öar

Koh Samet

Koh Samet ligger en kortare båttur från Ban Phe på fastlandet och erbjuder vackra stränder och klarblått vatten.

Stränder

Ban Phe

Ban Phe är populärt bland svenska resenärer och det finns ett stort utbud av hus att hyra i området. Ban Phe har även en svensk skola.

Stränder

Mae Phim

Mae Phim är ett litet samhälle beläget vid havet ca 25 kilometer från Ban Phe som erbjuder ett lugnt tempo, sol och bad.

Aktiviteter och utflykter i Rayong

Populära hotell i Rayong

Rayong

Classic Kameo Hotel

586 SEK
Rayong

Rayong City Hotel

363 SEK
Noen Phra

Hub de Leaf Rayong

201 SEK

Reseberättelser om Rayong

© Destinationthailand.nu 2012-2021