En promenad längst stränderna i Rayong

En promenad längst stränderna i Rayong

Efter att äntligen ha hittat vårt hotell och lämnat vårt bagage på hotellrummet beslöt vi oss för att ta en promenad ner till stranden som bara skulle ligga fem minuter från vårt hotell. Sagt och gjort började vi gå längst gatan åt det hållet som det kändes logiskt att havet skulle ligga åt. Efter några minuter hade vi fortfarande inte sett några tecken på att vi närmade oss stranden så vi frågade en thailändare vart stranden låg men han skakade bara med händerna och sa ”no english” så vi fortsatte en stund till. Efter ytterligare några försök kom vi fram till några män som hade västar på sig och bredvid dem stod några mopeder parkerade. Vi frågade hur långt det var till stranden och de svarade tre kilometer. Vi tittade snabbt på varandra och bestämde oss att vi skulle fråga om de kunde köra oss dit, självklart kunde dem det.

Vi blev avsläppta vid vägen som går ovanför stranden och när vi betalat de 60 Baht som de ville ha för att köra oss dit gick vi ner mot stranden. Väl framme vid strandkanten såg vi att Rayongs strand bestod av massor av små halvmånsformade stränder som skärmas av med klippor och stora stenar. Sanden var mjuk och vattnet var klart och stranden var helt orörd, både på gott och ont. Ville man vara för sig själv fanns det massor med små stränder att välja mellan, men tyvärr låg det en del skärp i sanden vilket gjorde det mindre lockade att bada.

Vi beslutade oss snabbt för att gå längst med stränderna för att utforska om det fanns något centrum eller strandpromenad ovanför stränderna. Efter att ha gått i drygt tjugo minuter insåg vi att Rayong har fått behålla det genuina i Thailand, ovanför stränderna fanns några gatukök med tillhörande uteservering, men istället för västerländska turister vid borden var det thailändarna själva som satt och åt.

Efter ett tag kändes det som att bebyggelsen dog ut så vi valde att gå tillbaka och leta upp en taxi för att ta oss tillbaka till hotellet.

Fler Reseberättelser

© Destinationthailand.nu 2012-2021