På upptäcktsfärd i Mae Phim

På upptäcktsfärd i Mae Phim

Vi hade bestämt oss för att ta ett snabbstopp i Mae Phim innan vi tog oss vidare ner mot Trat och ut till ön Koh Chang. Så där stod vi utanför vårt hotell utan att veta i vilken riktning vi skulle gå. När vi kommit med bilen från Ban Phe hade vi sett massor av solstolar vid stranden så vi tänkte att vi borde utforska det lite närmare men först behövde vi köpa lite vatten. Inne i butiken möttes vi av en svensk barnfamilj och medan kvinnan och barnen gick ut stod mannen kvar och skulle betala varorna. Vi såg vår chans och frågade om han hade koll på Mae Phim och ifall han hade några tips på sevärdheter som man inte borde missa. Mannen blev tyst och funderade. Samtidigt som han betalade och tog emot sina matkassar berättade han att det fanns en trevlig resort en liten bit därifrån som serverade god mat, samtidigt berättade han om en utkiksplats och en Buddha uppe på ett berg i närheten.

Vi tackade för tipsen samtidigt som vi la upp våra vattenflaskor på disken. Utanför butiken kom mannen emot oss och sa att det var bäst att vi pratade med hans fru så att vi verkligen fick rätt information. Så vi skyndade över vägen och berättade att vi letade efter saker att se i Mae Phim och kvinnan gav oss samma svar som mannen och vi tackade för tipsen och konstaterade att det var trevligt med så hjälpsamma människor samtidigt som vi gick åt det hållet som restaurangen och Buddhan låg.

Väl framme vid resorten där restaurangen låg märkte vi snabbt att det svenska paret haft rätt. Med en lyxig och fräsch inredning och uteservering mot havet bestämde vi snabbt att äta middag vid restaurangen. Efter att ha frågat personalen på resorten var Buddhan fanns fortsatte vi vår upptäcktsfärd längst med resortens strand och upp för flera trappor stod vi uppe vid ett litet tempel och olika statyer. Efter att ha kikat runt några minuter valde vi att gå ner igen.

Väl nere vid huvudgatan i Mae Phim såg vi en skylt om en svensk dykfirma som även hade ett café i anslutning till butiken där man kunde beställa kladdkaka och kanelbullar, det lovades även äkta svenskt kaffe, vilket avgjorde saken. Efter att ha druckit diskvatten i flera veckor var vi båda riktigt sugna på riktigt kaffe. Sagt och gjort började vi gå längst med huvudgatan bort mot stranden och alla parasoll. Efter att ha frågat två thailändare om vägen hittade vi äntligen det lilla caféet som hade en trevlig liten uteservering. Jag stack in huvudet i den lilla butiken och frågade om man kunde beställa svenskt kaffe. Självklart kunde man det, sa de samtidigt som de kom ut med två menyer. En lunchmeny och en dessertmeny. Efter noggrant övervägande valde vi varsin smörgås och kladdkaka respektive äppelpaj med vaniljsås och så kaffe såklart. Förväntningarna var höga och medan de i köket förberedde maten berättade mannen som hade dykfirman om olika dykkurser man kunde gå, vi fick även några broschyrer för att fördjupa oss i deras verksamhet. Tyvärr hade vi bara en dag i Mae Phim så dykningen fick vänta till nästa gång.

När maten kom in högg vi in på smörgåsarna som helt klart fick godkänt och var ett välbehövligt avbrott från all thaimat vi ätit de senaste veckorna. Kladdkakan och äppelpajen klarade även de dem höga krav vi hade och vi gick från kaféet både mätta och belåtna.

Fler Reseberättelser

© Destinationthailand.nu 2012-2020