Reseguide till Koh Tao

Läs om Koh Taos stränder, dykning, utflykter och hotell

Aktiviteter och utflykter på Kok Tao

Koh Tao – Hotell Och Reseguide

Omgiven av fantastiska korallrev och ett av Thailands klaraste vatten är det inte konstigt att dykning ligger i fokus på Koh Tao. På den lilla ön norr om Koh Phangan ligger dykfirmorna uppradade längst stränderna och hit kommer tusentals besökare varje år för att upptäcka livet under ytan.

En bit utanför Chumphons kust ligger den lilla ön Koh Tao, en ö som lockar många av Thailands backpackers och det är inte helt ovanligt att man kombinerar Koh Tao med öarna Koh Phangan eller Koh Samui som bara ligger ett par timmar därifrån med båt.

Stränderna på Koh Tao

Trots sin storlek har Koh Tao ett brett utbud av stränder och här hittar man allt från mysiga långgrunda stränder till klippiga och steniga stränder med fantastiska koraller och även om mycket kretsar kring dykning på ön finns ett flertal vackra stränder för den som bara vill varva ner och slappna av från stressen i Sverige.

Aktiviteter På Koh Tao

För den som tröttnat på sol och bad erbjuder Koh Tao ett begränsat med spännande utbud av aktiviteter. Runt om Koh Tao ligger vackra stränder och häftiga korallrev vilket gör ön till en perfekt utgångspunkt för den som vill upptäcka livet under ytan. Dykfirmor finns runt om på ön och arrangerar olika dagsutflykter till dykplatserna runt ön för den som vill prova på att dyka.

Vill man ta det ett steg längre kan man boka in sig på en Open Water-kurs som gör att man blir en certifierad dykare ner till 16 meters djup. Det är inte helt ovanligt att dykfirmorna inkluderar boendet i priset för kursen. För den som vill ta det lite lugnare kan hyra ett par simfötter och cyklop för att utforska vattnet från stranden istället.

Man kan även hyra en skoter för att på egen hand upptäcka ön och hitta sina egna smultronställen. Dock bör man ha i åtanke att vissa uthyrare försöker få ersättning för befintliga skador på skotern så var därför noggrann att dokumentera skadorna innan ni ger er iväg.

Man kan också göra en utflykt till Koh Nang Yuan som ligger nordväst om Sairee Beach, en ö som egentligen består av tre mindre öar som binds ihop av en strandremsa. På strandremsan finns solstolar för uthyrning och på huvudön finns även en resort med tillhörande restaurang. Högst upp på en av öarna finns en populär utkiksplats som ger en fantastisk vy över ögruppen.

Nattlivet på Koh Tao

Nattlivet på Koh Tao är koncentrerat kring Sairee Beach och här hittar man allt från mysiga restauranger vid stranden till välkända barer som Maya Bar och Fishbowl Beach Bar. Även Mae Haad Village och Chalok Baan Kao Beach erbjuder ett flertal restauranger och barer.

Boende på Koh Tao

Koh Tao har ett brett utbud av boende, allt från enkla bungalowers till lyxiga resorter med privat strand. De flesta hotellen och resorterna ligger på öns västra sida vid Sairee Beach och Mae Haad Bay. Något att tänka på är att många väljer att åka till Koh Tao dagarna efter full moon party vilket gör att det kan vara svårare att hitta boende under dessa datum.