Reseguide till Pattaya

Läs om Pattayas aktiviteter, sevärdheter, utflykter och hotell

Aktiviteter och sevärdheter i Pattaya

Pattaya – Hotell Och Reseguide

Blinkande neonskyltar, tung trafik och ett hav av solparasoll på stranden. Vid en första anblick kan Pattaya ge ett smått kaotisk intryck, men låter man ögat vänja sig finns det många dolda guldklimpar att upptäcka. Trots sitt kända nattliv erbjuder Pattaya även kulturella och gastronomsiska upplevelser. Staden passar även utmärkt som utgångspunkt för att besöka andra platser i närheten.

Närheten till Bangkok och möjligheten att kombinera stränder med storstadssemster gör Pattaya till ett unikt resemål i Thailand. Staden är stor och utspridd vilket gör att man behöver planera sina resor för att inte spendera sin semester i bilköer. Runt om i staden finns det mopedtaxistationer som erbjuder sina tjänster med fördelen att man kan kryssa fram genom bilköerna och på så sätt komma fram snabbare.

Nattlivet i Pattaya

Trots sin storlek är Pattayas centrum centrerat runt Beach Road och Second Road med en den absoluta mittpunkten vid den berömda gatan Walking Street. Här trängs barer, restauranger och nattklubbar med varandra för att få plats och mängden neonskyltar på gatan gör det svårt att veta vilken skylt som leder till vilken bar. Utanför barerna står inkastare med ett mål, att få in gatans besökare till just sin bar. Kombinationen av allt liv och rörelse ger ett ganska kaotiskt intryck och har man aldrig varit vid Walking Street rekommenderas det att läsa på lite först så att man är förberedd. För den som vill uppleva Pattaya i ett lugnare tempo finns ett stort utbud av barer och restauranger utspridda kring Beach Road och Second Road.

Pattayas stränder

Nedanför Beach Road ligger Pattayas populäraste strand Pattaya Beach. Här kan Pattayas besökare ta en paus från stadens hektiska stämning genom att hyra en solstol med tillhörande parasoll. Stranden är lång och smal vilket gör att solstolarna nästan står vid strandkanten och när högvattnet kommer in får man hålla koll på skorna så att de inte sköljs bort av vågorna. Storstaden påverkar vattnets kvalité vid stranden och längtar man efter klarblått vatten och vita stränder rekommenderas det att ta en tur ut till Koh Larn en fantastisk ö som ligger fyrtio minuter från Pattaya.

Koh Larn är ett fantastiskt komplement till Pattayas pulserande rytm och här kan man verkligen varva ner och njuta av den avslappnade atmosfären på ön. Strand ett erbjuder vattensporter och solstolar medan strand 2 och 3 är mer inriktade på att ge sina besökare en lugn tillvaro på ön. På så sätt finns det en strand för alla och det märks med tanke på alla de turister som skeppas ut till ön varje dag.

Aktiviteter och sevärdheter

Runt omkring Pattaya döljer sig spännande och intressanta sevärdheter och aktiviteter, som till exempel ett tempel som är helt byggt i trä utan en enda spik! Eller Sydostasiens största blomsterpark. För den som är hungrig finns ett stort utbud av restauranger med mat från världens alla hörn och vill man prova på de lokala mattraditionerna rekommenderas det att ta sig till en av de många marknaderna i staden.

Shopping i Pattaya

För den som gillar att shoppa är Pattaya ett paradis, inte nog med att staden har ett stort utbud av butiker i olika storlekar. Priserna är också betydligt lägre än i Sverige vilket gör att många passar på att shoppa loss ordentligt innan de åker tillbaka till Sverige igen.

De flesta shoppingcenter i staden ligger kring Beach Road och Second Road men för att slippa spendera sin semester genom att leta efter shoppingcenter rekommenderas det att skriva ner adressen på både engelska och thai så man kan berätta för taxichauffören vart man ska eller fråga om vägen. Något man inte får missa när man besöker Pattaya är att ta sig till någon av de lokala marknaderna, här kan du verkligen hitta allt mellan himmel och jord till väldigt låga priser.

Boende i Pattaya

I en stor stad som Pattaya finns det boenden i alla varianter och prisklasser, dock bör man vara noggrann med vart man bestämmer sig för att bo. Anledningen är att platsen man väljer att bo på har en större påverkan i en stad som Pattaya än på en mindre ort där avstånden är mindre.

Väljer man att bo centralt finns en risk att man störs av en närliggande bar eller nattklubb medan om man bor en bit från centrum blir man mer beroende av att transportera sig in till centrum, vilket kan vara ett äventyr i sig.

För den som vill stanna en längre period i Pattaya finns möjligheten att hyra eller köpa en lägenhet, något som det annonseras om flitigt runt om i staden.