Reseguide till Phi Phi Island

Läs om Phi Phi Islands utflykter, aktiviteter, nattliv och hotell

Aktiviteter och utflykter på Phi Phi Island

Phi Phi Island – Hotell Och Reseguide

Phi Phi Island är helt klart ett av Thailands mest kända resmål, och många som besöker landet väljer att ta sig hit. De tropiska öarna är kända över hela världen för sin fantastiska natur, och även för att vara platsen där filmen ”The Beach” spelades in. Kontrasten mellan huvudöns rika nattliv och det lugn som råder på de kringliggande öarna, som är obebodda, gör Phi Phi Island till ett spännande resmål som passar de flesta.

I södra delen av Thailand, mitt i Andamansjön mellan Phuket och Krabi, ligger berömda Phi Phi Island. De flesta har hört talas om ögruppen, som är känd över hela världen för bland annat sitt turkosa vatten och gröna växtlighet. Att filmen ”The Beach” med Leonardo DiCaprio spelades in här gör inte saken sämre, och ett besök på den omtalade stranden är ett måste under besöket på Phi Phi-öarna.

En nationalpark anpassad för turisterna

Phi Phi Islands består av sex öar, och är en del i en av landets många nationalparker. Den största av öarna, Koh Phi Phi Don, är den enda ön som är bebodd, men saknar ändå vägar och trafik annan än några ganska sällsynta mopeder. Här tar man sig fram till fots eller med cykel, och du kommer därför se fler cyklar här än vad du är van vid att se i Thailand. Avsaknaden av motorljud ersätts dock av hög musik längst med gågatorna på nätterna, då nattlivet är högst närvarande på ön trots den i övrigt lugna atmosfären. Barerna och uteställena är många, och här kan man bland annat köpa så kallade ”buckets” (de populära hinkarna med alkohol som går att köpa på många partyställen i Thailand) och prova på att hoppa genom brinnande ringar på stranden. Vill man inte ta del i nattlivet kan man bo en bit ifrån centrum, där det är betydligt mer avslappnat och lugnt.

De centrala delarna av Phi Phi Don erbjuder också goda shoppingmöjligheter, och här finns många restauranger och små butiker där man kan boka bland annat dykturer, klättring och andra aktiviteter och utflykter. Då gatorna inte är gjorda för biltrafik är de ganska smala, och de kantas av butiker, restauranger och caféer på båda sidor. Atmosfären är avslappnad och trevlig, och de smala gatorna ger en mysig och inbjudande känsla även om de kan upplevas som lite trånga under högsäsongen när ett stort antal turister besöker ön.

En nationalpark anpassad för turisterna

På en av Phi Phi Islands öar ligger en av världens mest kända stränder – Maya Beach. Här spelades filmen The Beach in med en ung Leonardo DiCaprio, vilket har gjort att människor från hela världen kommer för att besöka den berömda stranden. Stranden ligger på Phi Phi Leh, vilket är den näst största ön i ögruppen och ligger en kortare båtresa från Phi Phi Don. Stranden ligger omgiven av höga, gröna kullar som skjuter upp ur det blåa havet, vilket ger en extra magi till platsen. Det turkosa, klara vattnet och den långa stranden gör Maya Bay till en av de vackraste platserna i världen enligt många. Detta gör också att den får väldigt mycket besök, och man bör därför vara här tidigt på morgonen om man vill undvika den största folksamlingen.

Klättring, dykning bland färgglada fiskar eller lugna dagar i solstolen? Du bestämmer!

För att vara en ö-grupp ute i havet utan biltrafik och med endast en ö som är bebodd, så kan man tro att Phi Phi Island erbjuder till största del lata dagar med sol och bad. Det är delvis sant, men här finns också många aktiviteter att prova på, och nattlivet är väl utbrett på huvudöns centrala delar. Tack vare sina kuperade terräng med tropisk djungel och sitt utbredda marina liv har Phi Phi Island många spännande aktiviteter att erbjuda, såsom trekking, klättring, dykning och snorkling. Det finns många olika dagsutflykter att välja mellan om man vill utforska de olika öarna. Med longtailbåt eller speedboat kan man ta sig till bland annat paradisön Bamboo Island, där man kan gå på kritvita långa stränder och snorkla i kristallklara vatten. På Phi Phi Don finns en utsiktsplats som är värd ett besök, där man får en hisnade utsikt över den vackra ön och där man garanteras häftiga kort med kameran. Även Phi Phi Don har många fina stränder, som exempelvis Monkey Beach som är känd för sina många apor. De flesta av stränderna erbjuder vacker natur och klart vatten som passar bra för snorkling.