Phuket

Resa till Phuket

Långa vita stränder kombinerat med shopping, en rik kultur och ett enormt utbud av sevärdheter och aktiviteter har gjort Phuket till svenskarnas absoluta favoritresemål i Thailand och ön har verkligen allt för en lyckad semester. Hit kommer alla typer av turister för att upptäcka sina smultronställen. Från de lugna och avslappnade stränderna i norr till pulsen i Patong Beach.

Med en egen internationell flygplats, närheten till andra populära destinationer i Thailand och en stor variation av stränder har Phuket blivit ett av Thailand populäraste resmål och hit kommer miljontals turister varje år för att spendera sin semester i Thailand. Tillströmningen av turister har resulterat i att ön erbjuder ett enormt utbud av restauranger, sevärdheter och aktiviteter.

Planera din resa till Phuket

Aktiviteter och utflykter på Phuket

Kata – Karon Viewpoint

Kata – Karon Viewpoint

På en höjd ovanför Kata Beach ligger Kata – Karon Viewpoint som erbjuder en fantastisk utsikt över stränderna.

Promthep Cape

Promthep Cape

Längst ner på den sydvästra spetsen av Phuket ligger Promthep Cape en populär sevärdhet som erbjuder storslagna solnedgångar.

Wat Chalong

Wat Chalong

Wat Chalong är ett av Phukets viktigaste tempel och ligger en bit från Phuket Town inte så långt ifrån Big Buddha.

Big Buddha – Phuket

Big Buddha – Phuket

På toppen av ett berg mellan Karon Beach och Phuket Town finns Big Buddha som är en populär sevärdhet på ön.

Hotell på Phuket

På Phuket finns ett stort utbud av hotell, allt från enkla bungalows till lyxiga hotellkomplex. Läs mer om hotell på Phuket

Mer om Phuket